Två överlägsna vinnare på Skellefteåtravet


Skellefteå 17 augusti 

Elsås Storm tog andra raka segern på Skellefteåtravet tidigare idag. Från 20m tillägg i starten körde Mats E Djuse fram till position andra utvändigt. Där kunde de smyga med i fältet fram tills att det var 600m kvar av loppet och Mats avancerade framåt ute i tredjespår. Elsås Storm tog sig snabbt fram till spetsposition och öppnade sedan upp en stor lucka till övriga fältet. Segern togs med många längder på tiden 1.30,2/2160m. Ägare är Schönnings Micael & E, Persson M och uppfödare är Pedersen Harald. Sköter gör Jenny Pettersson.

Dagens andra seger togs i det sjätte loppet då Mats E Djuse körde till seger med Järvsöfuxen som kom direkt från förra veckans debutseger på Solänget. Idag bjöd Järvsöfuxen på show. Redan in i första sväng var han framme i ledningen och därefter drog Järvsöfuxen enkelt undan från fältet och ledde med flera längder hela vägen runt. Segern togs med ungefär 80 meters marginal ner till den häst som blev tvåa. Tiden blev 1.34,7/2160m. Segern var värd 25.000kr och Järvsöfuxen kommer vara ut på banan igen redan på fredag då han startar på Bollnästravet. Kuril AB & Ake Svanstedt Inc är ägare, uppfödare Jan-Olov och Jenny Pettersson är skötare.

Matilda Persson
Foto: Girl Power HB