Information

Jan-Olov Perssons stall och träningscamp ligger 6 km norr om Hudiksvall efter E4, avfart vid Hammering Hotell. Stallet inhyser för närvarande 36 boxar i två byggnader. Det finns även en utehall för unghästar i lösdrift. 1 km söder om campen ligger Hagmyrens travbana där Jan-Olov har två stall, ett med 7 platser och ett med 10 platser. Strax nedanför huvudstallet ligger ett ”annex” som inhyser 3 hästar av vilka två är hustrun Lottas.

Bra träningsmöjligheter
Det finns fina träningsmöjligheter i nära anslutning till campen på Hammering. Banjobben avverkas på Hagmyrens travbana men hästarna selas ut hemma på campen för att sedan köras ner till banan. Viker vi av åt motsatt håll kommer vi ut till ”rakan” och ”backen” som ligger i härlig skogsmiljö. Här körs uppvärmning ca 4 kilometer till vändplatsen och efter kort skritt går färden tillbaka och jobben med backen eller rakan kan börja.
   
En timme senare är vi tillbaka till stallet och hästarna får sin välbehövliga varmdusch. Det körs inte bara speedcart under veckorna utan alla hästarna får lära sig att gå med fyrhjulsvagn eller Pullert som vagnen heter. Då brukar även en häst gå på släp. Pullerten används oftast under vinterträningen. Förutom detta blir det en hel del ridträning.
Jan-Olov Persson har dessutom en sällsynt, men otroligt bra, träningsmöjlighet: Simträning. Det ger hästarna bra styrka och passar även mycket bra för konvalescenter.