Trippelseger på Solänget!Solänget 11 augusti 

Treåriga Järvsöfuxen (e.Tekno Odin u.Solfaksa) ) gjorde ett strålande debutlopp med Mats E Djuse i sulkyn. Från springspår tog sig Järvsöfuxen via tredje spåret första 600m fram till utvändigt om ledaren. På sista bortre långsidan drog invändiga ledaren Lindens Prio Ett och Järvsöfuxen iväg från övriga fältet, och Järvsöfuxen visade fin inställning då han krigade om ledningen hela vägen in i mål.  Greppet om ledningen fick han när det endast var 40m kvar av loppet och segern kunde tas med en halv längd på tiden 1.31,5/2140m. Ägare är Kuril AB & Ake Svanstedt Inc och uppfödare är Hälsinge Trav AB (Jan-Olov) och sköter gör Jenny Pettersson.


Dagens andra vinnare kom redan i loppet efter då Mats E Djuse körde Elsås Storm till en överlägsen seger. Elsås Storm kunde gå med som tredje ytter första varvet innan Mats avancerade ute i tredjespår. Därifrån tog de sig snabbt till spets och över upploppet kunde de enkelt gå undan till en säker seger.
Segern togs med 8 längder och segertiden 1.27,8/1640m är ny rekordtid för Elsås Storm.  Detta blev även hans tredje seger på totalt fem försök i år. Ägare är Schönnings Micael & E, Persson M och uppfödare är Pedersen Harald. Sköter gör Jenny Pettersson.


När tredje segern för dagen togs så var det tränaren själv som skötte styrningen. Jan-Olov körde Prins C.K. i ett lopp över 3140m. Prins C.K. kunde följa med i rygg på stallkamraten Tekno Viking första 1600m innan Jan-Olov valde att gå ut utvändigt om stallkamraten. In på upploppet fick Prins C.K. fram nosen före Tekno Viking och kunde sedan segra med en längd. Segertiden blev 1.28,5/3140m och detta blev Prins C.K.´s tredje seger på fem försök i år. Stall Mao o Hans Vänner är ägare och uppfödare är Kulblik Thea Merete. Sköter gör Linnea Holappa.
Tekno Viking kom i mål som tvåa på tiden 1.28,5/3140m.

Matilda Persson
Foto: Girl Power HB