Två segrar, en andraplats och en tredjeplats på Dannero


Dannero 18 juni

Stallet har haft en toppenkväll på Dannero idag med flera fina segrar och placeringar
. Treåringarna gjorde alla bra ifrån sig och Järvsöodin tog hem segern i Stig Norbergs Minneslopp.

Kvällens första lopp var ett treåringslopp där stallet hade ut tre hästar. Precis som vid Oppgårdsdrängens tidigare starter så var det Mats E Djuse som fick sitta upp i vagnen och styra till seger. Ekipaget tog sig fram till spetsposition i starten och därifrån hade de full kontroll över loppet. Segern togs med fyra längder på nya rekordtiden 1.26,5a/2140m. Segertiden är den hittills snabbaste tiden i årets treåringskull. Ägare och uppfödare till Oppgårdsdrängen är Ingegerd Jansson och skötare är Emelie Mood. Förstapriset var fina 50.000kr.
Tvåa i mål blev Eld Tekno/Ulf Ohlsson som fick gå loppet utvändigt om Oppgårdsdrängen. Tiden för Eld Tekno blev 1.26,9a/2140m och B.W.Bille/Jan-Olov  som kom i mål som trea fick tiden 1.29,2a/2140m.

Järvsöodin var ut i Stig Norbergs Minneslopp – Midnattspokalen – med fina 60.000kr i förstapris. Loppet var ett långlopp över 2640m och det var Ulf Ohlsson som styrde till seger. Via tredjespår första halvvarvet tog sig Järvsöodin fram till spetsposition och kunde därifrån hålla undan fint till seger trots att konkurrenterna kom ute i spåren över upploppet. Segertiden blev läckra 1.24,2/2640m och segern togs med en längd. Ägare är Stall Slugas och uppfödare är Jan-Olov. Sköter gör Hanna Edvinsson.

B.W.Sessa kom gått gåendes över upploppet och såg ut att få med sig en riktigt fin placering när galoppen kom strax före mållinjen.

Totalt tjänade stallets hästar 152 500kr på Dannero ikväll.

Matilda Persson