Två segrar på Bollnästravet

Bollnästravet 14/6-2020 
Åtta hästar hade stallet med på Bollnäs idag och sju av hästarna tog placering. Två vinster, en andraplats och en tredjeplats var dagens bästa resultat.

Järvsö Aron var en fin vinnare för Linda S Hedström i dagens montélopp. Järvsö Aron fick resan som andra par utvändigt första varvet för att sedan ridas fram till utvändigt om ledaren varvet kvar. När upploppet kom tröttnade ledarhästen och Järvsö Aron kunde gå undan till en säker seger. Segertiden blev 1.28,1/2140m och segern var värd 25.000kr. Jan-Olov är uppfödare och äger gör Stall Rinkside Trav. Skötare är Emelie Mood.
I samma lopp red Emilia Leo Guli Major som gjorde sin första start i monté. Tyvärr blev det galopp denna gång och ekipaget fick nöja sig med en sjundeplats.


Dagens andra vinnare var Backestjärna som Jan-Olov själv körde till seger i Sleipner Bollnäs Stoserie.  Det blev ett utspritt fält i loppet och Backestjärna kunde smyga med som tredje utvändigt fram tills slutkurvan kom och Jan-Olov gasade framåt ute i tredjespår. Över mål var det tajt mellan de tre främre hästarna men Backestjärna var den som kom med snabbast kliv ute i spåren och lyckades få huvudet först över mållinjen. Segertiden blev 1.28,6/2140m.  30.000kr till ägarna Backestjärna HB. Uppfödare är Ida och Björn Karlsson, sköter gör Amanda Röste.


Mats E Djuse körde tre av stallets hästar idag och samtliga sänkte sin rekordtid. Treåriga Vrål Åke började dagen med att bli tvåa i sin livs andra start och han sänkte sin rekordtid med hela 7 sekunder till 1.30,0/2140m. Järvsö Majlis blev femma i sitt lopp och finslipade sin rekordtid över medeldistans till 1.28,1a i sin första start bakom bilen. Järvsö Nilsingemar blev trea på 1.29,3/1660m vilket är en rekordsänkning på 2 sekunder.

Wilda Simon slog på sig en galopp och blev diskad, Vessle Tor tog även han en galopp men lyckades hitta tillbaka i rätt gångart och fick med sig en sjätteplacering på tiden 1.29,6/1660m.

Matilda Persson