Tand Krafts första monté seger


Bergsåker 21/5 2020
Idag arrangerade Bergsåker en tävlingsdag med endast montélopp och från stallet hade vi ut rutinerade Wilda Fille och Tand Kraft ut i samma lopp. När stallkamraterna möttes sist var det Wilda Fille som tog hem segern och han kom nu ut till start med sex raka segrar i monté, men då det dessvärre blev galopp för Wilda Fille idag så var det istället Tand Kraft som kunde se sig som vinnare.

I ett fält med endast 6st hästar kunde Tand Kraft gå med längst bak i fältet fram tills upploppet kom och Linda S Hedström gav anfallsorder ute i tredjespår. Tand Kraft spurtade enkelt förbi resterande hästar och segrade på tiden 1.24,4/1640m, vilket är den näst snabbaste tiden i montélopp i år. Wilda Fille är den som gått snabbare. Segern var värd 75.000kr och detta blev Tand Krafts första montéseger. Ägare är Christer Lindström , uppfödare Matts Gottås och sköter gör Emelie Mood.

Matilda Persson
Fotot är en arkivbild på Tand Kraft från en tidigare seger