Dubbelseger på Solänget


Solänget 19/5-2020

Fyra B.W.Kungen har börjat säsongen på ett bra vis med tre segrar på fem försök. Igår tog han sin andra raka seger och även denna gång var det med Mats E Djuse i sulkyn. Segertiden blev 31,0/2140m. Uppfödare är Birger Wallström och ägare B.W.Montage AB. Sköter gör Linnea Holappa. Förstapriset var värt 30.000kr.
Fast i rygg på B.W.Kungen satt Rappjerv (NO) som såg ut att ha många krafter kvar. Tyvärr kom inte luckan men han gjorde en fin prestation som trea och lär behöva passas nästa gång istället. För Åsa Klipp blev det galopp.

Mats E Djuse körde också till seger med Smedheim Solan i Nordgubbens Minneslopp. Smedheim Solan fick gå den tuffa vägen ute i tredjespår hela sista varvet men var trots det den som var starkast över upploppet. Segertiden blev 1.26,1/2640m och förstapriset var värt fina 50.000kr. Ägare är Eirik Djuve och uppfödare är Stall Alvdal. Sköter gör Emelie Mood.
Järvsö Odin var även han med och stred om segern men fick nöja sig med tredjeplatsen denna gång.

Under kvällen tog även Skorpion en tredjeplats och fyraåriga Slotts Rigel var nära att få med sig en fin placering han med men slog tyvärr på sig en galopp strax innan mål.

Sammanlagt sprang hästarna in 114 500kr under kvällen. 

Matilda Persson