Fyra segrar på Bollnäs ikväll!


Bollnäs 15 maj 2020

Fredagskvällen på Bollnästravet blev minst sagt lyckad för stallet. Med åtta hästar till start fördelat över fyra olika lopp tog stallet en seger i vardera lopp. Kvällens vinnare blev Järvsö Nilsingemar, Järvsö Elling, Bol Brage och Häsern Räsern.

Först ut var Järvsö Nilsingemar som kommer direkt ifrån debutseger på Hagmyren i tisdags. Idag startade han i ett inskolningslopp för endast treåriga hästar. Endast två av alla startande hästar i loppet tog sin runt utan galopp och Järvsö Nilsingemar var en av de som höll sig på benen. Järvsö Nilsingemar fick resan utvändigt om ledaren innan han över upploppet greppade tag om ledningen och därefter kunde ta sin andra raka seger. Även denna gång var det Mats E Djuse som fick ta hand om styrningen. Segertiden blev 1.31,6/1660 meter. Ägare är Stall Plomeros AB, sköter gör Jenny Pettersson och Jan-Olov uppfödare. Segern var värd 30.000kr.

Järvsö Elling, Eldson och Byske Philip var med i ett försökslopp till Slepner Cup. Järvsö Elling startade från 40 meter tillägg men var snabbt fram till placering fjärde ytter. När framförvarande ekipage valde att gå ner till innerspåret i det mycket utspridda fältet valde Magnus A Djuse att avancera framåt. När det var 1300 meter kvar av loppet satt ekipaget i spets och trots tuff konkurrens om ledningen över upploppet såg Järvsö Elling till att hålla undan till seger på tiden 1.25,9/2180 meter. Detta blev Järvsö Ellings tredje seger i år. Ägare är Easy KB och uppfödare är Eva-Jeanette Liljeberg. Sköter gör Jenny Pettersson. Segern var värd 35.000kr.
Eldson tog en femteplacering och Byske Philip slutade oplacerad.

I ett lopp över 1640meter kunde Bol Brage gå med som andra par utvändigt fram tills då det var 600meter kvar av loppet och Mats E Djuse istället valde att attackera ute i tredjespår. Det blev ett tufft upplopp men Bol Brage höll undan fint och kunde segra med en halv längd på tiden 1.25,5/1660meter. Ägare är Stall Alla Känner Malla, uppfödare är Jan Sperstad och sköter gör Jenny Pettersson. Loppet var ett försök till Dubbelcupen och förstapriset var värt fina 50.000kr.
Guli Major fick med sig sista peng med sin sjundeplats.

Sist ut för dagen var hästarna Häsen Räsern och Sigge Jodal. Från spår 14 och 20meters tillägg var det långt fram för Häsen Räsern som hamnade bland de sista i fältet i startmomentet. Där bak kunde han sedan smyga med första 1000meterna av loppet innan Häsen Räsen styrdes ut och tuffade sig framåt genom tredjespår hela sista varvet. Över upploppet var det tight mellan Månbest A.M. och Häsen Räsern som stred in i det sista. Häsen Räsern lyckades få huvudet först över mållinjen och kunde därmed se sig som segrare. Körde gjorde Ulf Olsson och segern var värd 25.000kr. Tiden blev 1.27,2/2160meter. Uppfödare och ägare är Karin Roslund och Rolf Stigsson. Skötare är Hanna Edvinsson. 
För Sigge Jodal blev det galopp.

Matilda Persson