Syskonen segrade på Hagmyren


Hagmyren 12 maj 2020 

Fyraåriga Järvsö Majlis (e. B.W.Modde u.Ögon Glöd) har på sex starter i sitt liv nu vunnit fem lopp, och varit tvåa i ett lopp. Dagens seger tog hon på Hagmyren med Mats E Djuse i sulkyn. Från spets i starter var de sedan ohotade och kunde gå runt till seger på tiden 1.29,2/2140m. Ägare är Stall Rabatt och sköter gör Linda Wretman. Jan-Olov är det som är uppfödare.

Lillebrorsan ville inte vara sämre än sin storasyster. Treåriga hingsten Järvsö Nilsingemar (e.Hellin Faxen u.Ögon Glöd) var en fin debutant och även denna gång var det Mats som körde till seger. I ett voltlopp över 2140m laddades Nilsingemar mot spets från spår tre i starten, men det blev galopp.  När han hittat tillbaka till travet så kördes Järvsö Nilsingemar istället fram till position femte invändigt i det utspridda fältet. På sista bortre långsidan hade grabbarna långt fram till ledande ekipage men när upploppet kom så var Järvsö Nilsingemar ikapp och ute i tredjespår jobbade han sig framåt. Precis när mållinjen kom fick Järvsö Nilsingemar nosen först och kunde därmed se sig som segrare i sin allra första start. Segertiden blev 1.32,5g/2140m. Ägare är Stall Plomeros AB, skötare är Jenny Pettersson och Jan-Olov uppfödare.

Hellin Faksen står som avelshingst hos oss på Hudikstallion i år. Mer info om honom hittar ni under fliken ”Avelshingstar”.

Text & foto Matilda Persson