Debutseger för Oppgårdsdrängen


Bollnäs 24/3-2020

Bollnäs idag med fyra hästar som alla gjorde bra ifrån sig. Bland annat så var det idag dags för ännu en debutant att ta sin första seger. Denna gång var det treåriga Oppgårdsdrängen (e. Tekno Odin u. Oppgårdsträngens Smaragd) som hade turen att få besöka vinnarcirkeln för första gången.

Från 20m tillägg i starten styrde Mats E Djuse fram Oppgårdsdrängen till tredje ytter, men när ledarduon ägnade sig åt galopp efter att 500m av loppet gått valde Djuse och haka på B.W.Bille som snabbt gåendes kunde ta sig till spets tillsammans med Jan-Olov i sulkyn. Stallkamraterna öppnade sedan upp en lucka till resterande fältet och stred sida vid sista mot varandra hela sista varvet. Över upploppet fick Oppgårdsdrängen ett litet övertag och kunde sedan gå undan till en fin debutseger på tiden 33,1/1660m. Ägare och uppfödare är Ingegerd Jansson. 
B.W.Bille kom i mål som tvåa på tiden 33,3/1660m.

Jan-Olov körde senare under dagen Sigge Jodal som tog en fin tredjeplats, och Järvsö Aron som i sitt lopp kom i mål som tvåa – endast en halvlängd ifrån seger.

Matilda Persson