Debutseger för treåriga Eld Tekno


Östersund 12/3-2020

Det är spännande tider nu när det är dags för stallets treåringar att göra debut ute på tävlingsbanorna. 

Stallet har just nu 18 st treåringar och först ut att starta av dessa var  Vessle Tor (e.Bork Odin u.Vessle Johna) och Eld Tekno (e.Tekno Odin u.Eldsiri) som i torsdags gjorde debut på Östersundstravet. 

I ett lopp med endast 6 st startande och många galopper såg det enkelt ut för de båda grabbarna som startade från 20 meter tillägg. Varvet kvar kunde de ta över ledningen och på bortre långsidan lämnade de övriga hästar bakom sig och gick undan i enkel stil. In på upploppet hade Eld Tekno ett litet övertag över stallkamraten och segrade med en längd tillgodo. Vessle Tor blev tvåa efter att ha gått sista varvet ute i dödens.
Eld Tekno, som är helbror till Tekno Eld och Eldrask, började däremot karriären med seger – precis som sina storebröder gjort. Segertiden blev 37,0/2160m på en något tung bana. Segern var värd 25.000kr och ägare och uppfödare till Eld Tekno är Lennart Bäwerholm. Körde gjorde Ulf Ohlsson.
Vessle Tor kom i mål på tiden 37,2/2160m.

Matilda Persson