Prinsen tog hem H.K.H Prinsessan Madeleines Pokal 2019


Bollnäs 7/8-2019
Årets upplaga av H.K.H Prinsessan Madeleines Pokal avgjordes under gårdagskvällen och vinnare där blev B.W.Prinsen som gjorde ett strålande lopp med Jan-Olov i vagnen. 

Från spår fem bakom bilen kom de iväg bra och B.W.Prinsen placerades i rygg på ledaren. Därifrån kunde de smyga med i rygg fram tills slutkurvan där luckan kom och P.W.Prinsen styrdes ut i spåren. Efter att ledande Nordsjö Odin galopperat in på upploppet var det endast en häst att springa förbi och när mållinjen väl var framme stod B.W.Prinsen som segrare, tätt följd av sin stallkamrat Guli Roy. Förstapriset i H.K.H Prinsessan Madeleines Pokal var värt fina 175.000kr. Segertiden 1.22,3a/1640m är inte bara en rekordsänkning på nästan 3 sekunder för Prinsen utan även en tangering av det svenska rekordet för fyraåriga kallblod 1640/autostart. Snyggt!
Rikard N Skoglund gav Guli Roy ett riktigt smyglopp från tredje inner och hans andraplats var värd 87.500kr. Tiden 1.22,4a/1640m är även det en fin rekordsänkning.
Järvsö Kristian kom i mål som 6a och tjänade 10.000kr.

Övriga resultat från kvällen var även de mycket fina. I lopp 1, ett treåringslopp, startade både Andelskungen To och Månodin A.M.. Den sistnämnde gjorde ett strålande lopp från utvändigt ledaren men in på upploppet blev det en kort galopp och resultatet blev därefter en femteplats. Men det blev en fin rekordsänkning till 1.32,7g/2160m. Andelskongen To som hade gått loppet i rygg på Månodin tog sig i mål som trea på tiden 1.31,8.

I Hambostintan startade B.W.Sessa med 40 meters tillägg. Hon kämpade på bra hela vägen och över upploppet kom Sessa med full fart ute i spåren. Resultatet blev en tredjeplats och 25.000kr.

I Bollnästravets elitsprint 2019 fick Smedheim Solan med sig en sjätteplacering och i kvällens sista lopp sprang Demex fint fram till en tredjeplats.

Totalt körde stallets hästar in 345.500kr under kvällen.

Matilda Persson
Foto: Arkivbild på B.W.Prinsen