Revansch för Tekno Odin

Jan Olov Perssons stjärna tog revansch på derbyvinnaren Philip Ess. 
Tillsammans med Ulf Ohlsson spårade Tekno Eld runt om i H.K.H Prinsessan Madeleines Pokal på Bollnästravet under torsdagskvällen.

Det blev en rejäl körning om ledningen men Tekno Eld lyckades hålla ut både Philip Ess och stallkamraten Månlykke A.M.. Jan-Olov Persson valde att backa ned i rygg med denne på Philip Ess, som fick göra grovjobbet som första häst i andraspår. Första halvvarvet öppnades på kilometertiden 1.21,7 och efter ett något lugnare mittparti skruvades tempot upp ytterligare sista 500 metrarna som avverkades på 1.21,5. I sista sväng attackerade Jan-Olov Persson via tredjespår och Philip Ess såg ut att stumna i Örjan Kihlströms händer men kom igen och var den som kunde pressa ledaren på upploppet. Men Ulf Ohlsson hade mycket kvar att åka med och Tekno Eld tog säkert hem förstapriset på 150 000 kronor i Prinsessan Madeleines Pokal.
– Man har känt att det finns lite småhetsiga tendenser i honom så man har inte velat gasa i väg från början. Men i dag tyckte jag det var läge när han kändes lugn bakom bilen, kommenterade segerkusken i vinnarcirkeln.

Norska derbyt nästa
Segertiden skrevs till nya personliga rekordet 1.22,7 över distansen 1640 meter autostart.
– Det var en bra tid och det är en fantastiskt fin häst. Vi får hoppas att han får vara fräsch och fin framöver, då kan det bli mycket roligt, sade Ulf Ohlsson.
Nästa uppgift kan mycket väl bli en ännu större revanschfight mellan Philip Ess och Tekno Eld.
– Nu blir det kval till derbyt i Norge och förhoppningsvis en final, berättade uppfödaren och ägaren Lennart Bäwerholm.
Philip Ess höll starkt till andraplatsen och Grislefaksen G.L. slutade trea. Comebackande Månlykke A.M. blev fyra.