Dubbelseger på Bergsåker

Det kördes två kallblodslopp på Bergsåker under gårdagen.
Jan-Olov Persson dominerade och hans hästar vann båda.

Lex Peidei tog årets andra seger då han spurtade hem tredje V5-avdelningen för sin delägare Per Linderoth. Det blev rejäl laddning direkt från början och trots 20 meters tillägg satt Lex Peidei i tät redan i första sväng. Linderoth valde sedan att släppa ifrån sig kommandot till stallkamraten Björlifant efter 600 meter. I utgången av slutsvängen uppenbarade sig luckan och när ledaren galopperade i början av upploppet kunde Peidei gå undan till en säker seger på 26,3/2160 m. Förutom Linderoth äger även Kuril AB sjuåringen som tjänade 30.000 kronor.
Jan-Olov vann sedan kvällens sista lopp med Nordby Hugin. Bork Odin-sonen var snabb ur startblocken men slog på en galopp in i första sväng. Han fann dock benen snabbt och Persson kunde åter satsa framåt och överta täten 1400 kvar. Sjuåringen höll sedan farten bra och vann säkert på 28,1/2160 m. Bodil Sälid och Gerog W Sverdrup äger Nordby Hugin som tjänade 30.000 kronor.

Ola Hallerstedt
Foto: Hanold/Foto-Mike