Dunungen – vinnare av kriteriestoet 2021


Dannero 8 augusti

Treåriga stoet Dunungen (e. Smedheim Solan u. Rackarungen) kunde efter ett lopp utvändigt om ledaren idag plocka hem segern i Kriteriestoet 2021.

Dunungen visade återigen upp sitt fina löphuvud då hon efter ett lopp utvändigt om ledaren längde lite extra på steget över upploppet för att kunna ta sig förbi ledaren och ta hem segern i kriteriestoet med en och en halv längd tillgodo. Segertiden blev 1.28,7a/2140 meter och förstaplatsen var värd fina 350 000kr. Körde till seger gjorde Örjan Kihlström.

Uppfödare är Menhammar Stuteri AB och äger gör Stall Segerhuva.
Dunungens hästskötare är Linda Wretman.
 I grabbarnas kriteriefinal startade Teknograbben (e. Tekno Odin u. Frk.Juventus) som även han gjorde ett bra lopp. Efter ett lopp i instängt läge fick han lucka över upploppet och spurtade fint till en tredjeplats som var värd 150 000kr. Körde gjorde Jan-Olov.Dagens andra vinnare var varmblodet Kaitlin Way Scott som var helt överlägsen i ledningen. Hon tog sig enkelt till spets i starten och därefter hade övriga konkurrenter inget att säga till om. Segern togs med 5 längder på tiden 1.12,7a/1640m.  Förstaplatsen var värd 50 000kr till ägare Stall Arsenal AB.
Körde till seger gjorde Mats E Djuse och skötare är Emelinda Persson. Östersund 4 augusti 
En prestation som även är värd att nämna från tidigare i veckan är Oppgårdsdrängen som var ut i Derbyt i onsdags. Resultatet var en riktigt fin andraplats, endast en huvudlängd bakom vinnaren. Tiden blev 1.22,6a/2140m och andraplatsen var värd 350 000kr till ägare Ingegerd Jansson.

Text & Foto: Matilda Persson