Två läckra debutanter


Bollnäs 29 mars

Kvällens första lopp på Bollnästravet var ett inskolningslopp för treåriga kallblod. Stallet hade ut två debutanter, Järvsö Eme och Uriel R.B, som båda svarade för riktigt fina prestationer. 

Järvsö Eme (B.W.Modde u.Järvsö Nettan) och Jan-Olov var snabba ut från volten och öppnade genast upp stor lucka ner till övriga fältet. Uriel R.B (e.B.W.Modde u. Engla R.B) och Mats E Djuse startade från 20m tillägg och hade därför några ekipage att runda innan de fick fritt fram att ta ikapp på stallkamraten. Efter att 500 meter av loppet gått hade Uriel R.B lyckats rundat resten av fältet och laddades framåt. In i sista sväng var Uriel R.B. ikapp stallkamraten och ensamma över upploppet var det dessa två debutanter det stod emellan. Sista biten innan mål var det Uriel R.B. som fick övertag och kunde ta hem segern med en halv längd på fina debuttiden 1.31,2/1660m.

Uppfödare är Marita Arvidsson och Kent Jordansson och äger gör Stall Beaver HB med Hanna Edvinsson som skötare. Segern var värd 25 000kr.