Bol Brage vinnare på V75


Solänget 22 augusti

Det har under dagen körts V75-lopp på Solängets travbana och stallet hade ut två hästar i Säterbests Minne – STL Kallblodsdivisionen. Där blev sjuårige Bol Brage (e.Horgen Tore u.Huldre Runa) en fin vinnare för Mats E Djuse, och tätt därefter kom stallkamraten Järvsö Bukefalos i mål som trea.

Järvsö Bukefalos tog sig enkelt fram till spets i starten och Bol Brage som startade med 20m tillägg fick position första utvändigt. Men efter att 550m av loppet gått valde Mats att överta spetspositionen och därifrån hade de full kontroll över loppet. Segern togs med en längd på tiden 1.25,6/2160m. Förstapriset var värt 110.000kr och Järvsö Bukefalos fick 27.500kr för sin tredjeplats. Ägare till Bol Brage är Stall Alla Känner Malla och uppfödare är Jan Sperstad. Sköter gör Jenny Pettersson. Detta blev Bol Brages femte seger på elva försök i år.

I och med dagens två placeringar har stallet nu kört in 7 104 179kr i år och Jan-Olov ligger fortsatt kvar som den fjärde segerrikaste tränaren i år med 97st segrar och en segerprocent på 18%.

Matilda Persson