Oppgårdsdrängen och Guli Em vidare till final i Svenskt Kallblodskriterium


Dannero 26 juli

Idag har det körts uttagningslopp till Stokriteriet och Svenskt Kallblodskriterium på Dannerotravet. Mats E Djuse körde Oppgårdsdrängen till seger i sitt uttagningslopp och Guli Em tog sig vidare till final med sin tredjeplats. 

Från spår 8 bakom bilen körde Mats E Djuse fram Oppgårdsdrängen till utvändigt om ledaren i ett försök att få överta spetspositionen. Efter att 600m av loppet gått fick de greppet om ledningen och den positionen kunde de behålla fram tills att Balder Odin/Tom Erik Solberg pressade sig förbi när det endast var 500m kvar av loppet. Mats E Djuse tog det hela med ro och avvaktade i rygg på den nya ledaren fram tills upploppet kom och Oppgårdsdrängen fick fria tyglar över upploppet. Därifrån kunde de stega undan till seger på tiden 1.27,4a/2140m. Detta blev Oppgårdsdrängens tredje raka seger. Ägare och uppfödare är Ingegerd Jansson och sköter gör Emelie Mood.  Förstapriset i uttagningsloppet var värt 50.000kr och i finalen väntar fina 600.000kr till vinnaren. Till finalen lottades ekipaget till spår 1 bakom bilen.
Även Guli Em kvalade in till final med sin tredjeplats. Körde där gjorde Jan-Olov och i finalen fick de spår 5 bakom bilen.

Igår passerade även stallet 6 000 000kr inkörda pengar i år! Det har hittills blivit 83st segrar i år och segerprocenten ligger på fina 18%. Jan-Olov är kvar som topp fyra segerrikaste tränaren i år. Riktigt bra gjort med endast kallblod på träningslistan!

Matilda Persson