B.W.Kungen och Järvsö Elling blev kvällens vinnare


Skellefteå 7 maj 

Stallet hade en fin kväll på Skellefteåtravet med två segrar, en andraplats och en tredjeplats som resultat. Kvällens vinnare var B.W.Kungen och Järvsö Elling. 

B.W.Kungen var först ut för dagen och han passade på att ta årets andra seger tillsammans med Mats E Djuse i sulkyn. I ett lopp över 2180m kunde B.W.Kungen gå med som första ytter hela vägen runt. Över upploppet fick han ett litet grepp om ledaren och segrade med en längd på tiden 1.31,7/2180m. B.W.Montage AB är ägare.

I ett lopp för endast fyraåriga hästar såg Magnus A Djuse till att lotsa Järvsö Elling till en ny seger.  Från 20m tillägg kunde Järvsö Elling och Magnus lifta med som fjärde invändigt innan Magnus vid 1100m kvar tog rygg på Tekno Viking och Mats E Djuse som börjat avancera framåt i ytterspåret. I mitten av sista sväng styrdes Järvsö Elling ut i tredjespår och över upploppet var det han som var snabbast. Segern togs med en halv längd före stallkamraten Tekno Viking. Trea i mål blev Byske Philip med Rikard N Skoglund i sulkyn. Totalt tjänade grabbarna 63.500kr för första, andra och tredjeplatsen. Ägare till vinnande Järvsö Elling är Easy KB. På hittills fyra starter i år har Järvsö Elling aldrig varit sämre än tvåa.

Matilda Persson
Foto: Erik Widén. Bilden är en arkivbild på Järvsö Elling.