Fin comeback för Prins C.K.


Bollnäs 3 april 2020
Idag var det dags för den norska hingsten Prins C.K. (e.Wik Stjernen (NO) u. Romhus Molla (NO) ) att göra comeback på tävlingsbanan efter att ha varit ifrån tävlandet sedan februari 2019. I ett autolopp över 1640m fick Prins C.K. gå större delen av loppet utvändigt om ledaren. In på upploppet var han starkast och kunde enkelt hålla undan till seger. Loppet var ett försök till Dubbelcupen och segern var värd fina 50.000kr till ägarna Stall Mao och Hans vänner. Segertiden blev nya rekordet 26,3a/1640m. Detta var Prins C.K.´s första start i regi Jan-Olov Persson och det var även Jan-Olov som körde till seger. 

Sköter gör Linnéa Holappa.

Hingstarna Smedheim Solan, B.W.Sture och Bellfaks var senare under kvällen ut i ett autolopp över 2149m. Smedheim Solan räckte fint till en andraplats på fina tiden 23,7a/2140m. B.W.Sture tog fjärdeplatsen på 24,4a/2140m. För Bellfaks blev det tyvärr galopp.

Bol Brage gjorde även han sin första start i stallets regi. Resultatet blev en åttondeplats på 26,9/1160m.

Matilda Persson