Överlägsen seger för Eld Tekno


Bergsåker 27/3-2020 

Eld Tekno (e. Tekno Odin u. Eldsiri) verkar gå i sina bröders hovspår. Idag när treåringen gjorde sin andra start i livet tog han också sin andra seger – och det på ett fullkomligt överlägset vis. Detta trots att han var den yngsta i loppet som enda treåring. Eld Tekno tog ledningen i starten och kunde därefter enkelt dra ifrån klungan. Konkurenterna fick inte ens chansen till att utmana honom då han enkelt joggade ifrån dem och när Eld Tekno tog sig över mållinjen hade resterande hästar ca 70m kvar. Segern var värd 30.000kr och segertiden blev 31,0/2140m. Körde till seger gjorde Ulf Olsson. Ägare och uppfödare är Lennart Bäwerholm. Sköter gör Hanna Edvinsson.

– Det är en jättefin häst som är väldigt klok och har en fin inställning. Nu sade jag till Ulf att gasa på så att han skulle få visa vilken bra häst det är. Han är lite större än sina bröder och han har ett lika bra psyke
, berättade Jan-Olov om Eld Tekno

Tvåa i mål blev Slotts Rigel som på sina fem första startar tagit tre stycken andraplatser, så segern borde vara nära även för denna kille.

I ett lopp senare under dagen startade Skorpion och Järvsö Jomar. Skorpion blev femma och för Järvsö Jomar blev det galopp.

Imorgon är det årspremiär på hemmabanan Hagmyren. Där har vi ut två till start, två i kvallopp samt fyra tvååringar som ska gå premielopp.

Matilda Persson