Dubbelseger på Bollnästravet


Bollnästravet 28/2-2020

Stallet hade med sig 9 st hästar till Bollnästravet ikväll och när tävlingarna var klara kunde de åka därifrån med två fina segrar och flera placeringar därtill. En bra kväll helt enkelt! 


Fyraåriga Eldson var kvällens första vinnare. Från 20m tillägg tog sig Eldson snabbt fram i starten och hamnade bra till som fjärde invändigt. Där kunde han smyga med fram tills 600 meter kvar då Mats E Djuse styrde ut i tredjespår och gav anfallsorder. Segern togs därefter på ett enkelt vis på tiden 28,8/1660m. Ägare till Eldson är Easy KB och skötare är Amanda Röste.
I samma lopp blev Fräcke Prins fyra med Jan-Olov i vagnen.

Månodin A.M har börjat säsongen på ett strålande vis.  På tre starter har det blivit en andraplats och två segrar. Den senaste segern togs idag och även vid denna seger var det Mats E Djuse som skötte styrningen.
Månodin fick ett snällt lopp där han kunde följa med bland de sista hästarna i fältet innan han vid 700m kvar gick ut i tredjespår och därifrån kunde jobba sig framåt. Över mål var det tight med fyra hästar i bredd men Månodin hade turen på sin sida och segrade med en halslängd. Tredjeplatsen tog Järvsö Micke/Jan-Olov och fjärdeplatsen Tekno Viking/Magnus A Djuse.  Segertiden blev 29,8/2160m. Stall Ågården är ägare och sköter gör Linda S Hedström.

Under kvällen tog även Järvsö Kristian än fjärdeplats, Järvsö Aron en sjundeplats och Vrål Åke gjorde ett godkänt kvallopp.

Matilda Persson
Foto: Matilda Persson, på bilden syns Eldson utanför stallet på Hagmyren