Första segern för Eldson


Bergsåker 25/7-2019
Idag var det dags för ännu en treåring i stallet att vinna lopp. Denna gång var det Eldson´s (e. Bork Odin u. Eldfaksa) tur att vinna i sin livs andra start.

Eldson började sin tävlingskarriär med en fin andraplats på Bollnästravet förra fredagen, då med Jan-Olov i vagnen. Denna gång var det Rikard N Skoglund som fick ta hand om tömmarna. De kom iväg fint från start och Eldson kunde enkelt ta hand om ledningen. Efter 400m valde Rikard sen att släppa ledningen till stallkamraten Andelskungen To/Ulf Ohlsson som kommit ikapp efter sitt tillägg i starten.

De båda lämnade sedan resterande ekipage långt bakom sig och in på upploppet var de endast Eldson och Andelskungen To som krigade mot varandra om segern. Eldson tog sig tillslut förbi Andelskungen To och segrade med en längd. Segern togs på 1.31,7/2140m och ägare till Eldson är Easy KB.
Fin stalldubbel och två riktigt bra prestationer av hästarna!

Matilda Persson
Foto: Bilden är från premieloppet, juni 2018