Andra segern för Eldborken


Bergsåker 28 juni
Två starter och två segrar. Eldborken (e. Bork Odin u. Eldsiri) har börjat sin tävlingskarriär på lika fint vis som hans bröder Tekno Eld och Eld Rask gjort.

Precis som vid förra starttillfället så var det Wiktor Kylin-Blom som fick sitta upp i vagnen och de kunde från 20m tillägg ta sig till spets i första sväng och hade sedan läget under kontroll. Eldborken stack iväg på ett säkert vis och in på upploppet var det endast stallkamraten Järvsö Johanna (e. Järvsö Björn u. Järvsö Nettan) som kunde vara med att utmana. Segertiden för Eldborken blev 1.33,7/1660m. Ägare och uppfödare är Lennart Bäwerholm.

Järvsö Johanna som gjorde sitt debutlopp med Jan-Olov i vagnen avslutade på ett strålande vis efter sin galopp. Hennes tid blev 1.35,1/1640m där sista 1200 travades efter 1.29,7 och 1.29,0 sista 800 och underkant 27 sista 400.

Matilda Persson