Trippelseger på Hagmyren

Kvällen bjöd minst sagt inte på något fint väder men hästarna presterade riktigt bra trots tung bana. Under kvällen på Hagmyren hade stallet ut sex hästar till start och fyra hästar till kval – och resultatet blev tre segrar, två andraplatser och fyra godkända kval. Läckert!

Kvällens första vinnare kom i lopp ett där Järvsö Tord gjorde sin tredje start i livet och tillika tog sin tredje raka seger. Efter ett lopp utvändigt ledaren på en redan tungsprungen bana kunde Järvsö Tord enkelt glida förbi ledande Marelda/Kajsa Frick i sista sväng. In på upploppet var han helt ohotad och segern togs på ett mycket fint vis med Jan-Olov i sulkyn. Jan-Olov är även uppfödare. Ägare är Mellby Gård AB och skötare är Emelie Mood. Segern var värd 20.000kr och segertiden blev 1.32,5/2160 meter. I samma lopp startade även Forsberg som tog ett fin andraplats i loppet med Ulf Ohlsson i sulkyn.

Ulf Ohlsson körde även de två andra vinnarna för dagen. Stallets andra seger kom i lopp tre där Ulf körde Tand Kraft till en fin seger. Varvet kvar kördes Tand Kraft till spets och den platsen fick han sedan behålla, trots tufft påtryck från Lome Brage med Jan-Olov i sulkyn. Men Tand Kraft höll farten hela vägen och Lome Brage fick nöja sig med en andraplats. Segern togs med en längd på 1.25,5/1640 meter. Äger gör Christer Lindström och Emelie Mood sköter.

Tredje segern togs av Varg Faks i lopp 6. Efter ett lopp i klungan styrde Ulf ut i tredjespår 800m kvar av loppet och de hann fram till mållinjen precis i tid. Segern togs med en hals längd före tvåan i loppet och segertiden blev 1.35,1/2160m. Äger gör Hälsinge Trav AB och sköter Varg Faks gör Linda Wretman. I samma lopp tog Ivarslegend en sjundeplats.

Godkända kvallopp gjorde Ankungen, Brolotta, Nygårds Josefin och Kevin Frej.

Matilda Persson
Foto; Meta Sjödin