Trippelseger på Umåker och 15 miljoner inkört i år!


Fyra hästar med upp till Umåker och slutresultatet blev tre segrar och en fjärdeplats – och gränsen för 15 miljoner inkört i år är därmed passerad! 

I och med pokalåret med förhöjda prispengar fanns förhoppningar att slå 2012 års siffror (10,2 miljoner kronor och 131st segrar). Men att komma upp i årets siffror var ingenting som fanns med i beräkningarna. Men med 148 st tränarsegrar, segerprocent på 23% och nu passerade 15 miljoner inkörda pengar så slår detta år alla rekord!

B.W.Sessan var kvällens första vinnare. Hon kom med fin form och spurtade till en helt ohotad seger med Rikard N Skoglund. Det var första gången Rikard satt upp i sulkyn bakom henne och uppgiften skötte han galant. Segertiden blev 28,2/1640 meter och 40.000 kronor.  Erika Wallström är uppfödare och Birger Wallström är ägare.

Rikard körde även kvällens två andra vinnare och det var när han tillsammans med Demex tog stallets andra seger för kvällen som gränsen för 15 miljoner inkörda pengar passerades. Segertid 28,5a/2140 och 40.000 kronor till Stall Storskogen som är ägare. Per-Gunnar Persson är uppfödare.
Våffelprinsen fick med sig en fjädeplats från samma lopp.

Kvällens tredje seger stod Häsen Räsen för som fick kämpa in i det sista mot Basar Tabac som bjöd på en hård upploppsstrid. Segertid 33,6/2160 meter och seger var värd ytterligare 40.000kr till stallet. Karin Roslund och Rolf Stigsson är uppfödare och ägare till Häsen Räsen. 

Matilda Persson