Härlig kväll på Gävletravet

Stall Jan-Olov Persson skördade fina framgångar på Gävletravet igår.
Det blev tre segrar till stallet och över 330.000 kronor inkört.

Först ut av Perssons tre vinnare var Bellfaks som, efter att ha galopperat i sina två senaste starter, nu skötte sig perfekt och vann säkert. Jan-Olov körde till ledning i första sväng och efter att ha fått bestämma gick Järvsöfaks-sonen undan till en säker seger över upploppet på 25,6a/2640 m. Stall KAJ äger åttaåringen som tjänade 50.000 kronor.
Sedan var det dags för Tekno Eld som tog årets 11:e seger. Stallkamraten Månlykke A.M. tog direkt hand om täten men Persson släppte när Ulf Ohlsson ställde frågan bakom storfavoriten. Jan-Olov fick sedan chansen över upploppet men Tekno Eld kunde hålla undan med en säker längd på fina 23,8a/1640 m. Lennart Bäwerholms fyraåring tjänade 75.000 kronor.
Jan-Olov bjöd sedan på en härlig uppvisning bakom Lome Brage. Från bricka 12 bakom startbilen väntade han tills konkurrenterna ”kommit ur vägen” och blåste sedan till ledning in i första sväng. Loppet var därmed över och 11-åringen vann ohotad på 21,1a/1640 m. Bengt-Erik Persson äger H.G.Balder-sonen som tjänade 75.000 kronor.

Ola Hallerstedt
Foto: Hanold/Foto-Mike