Lome Brage vann Steggbests Minne

Igår tog Lome Brage sin andra seger i Steggbests Minne.
11-åringen försvarade titeln från fjolåret och vann enkelt för Erik Adielsson.

Lome Brage passerade miljonen insprunget i år när han vann Steggbest Minne på Skellefteåtravet under gårdagen. Sin vana trogen snabbstartade han till ledning och Adielsson fick sedan bestämma. Sista halvvarvet tackade Lome Brage för sig och länsade undan till en överlägsen seger på 20,4a/1640 m. Segern var värd 150.000 kronor och det är Bengt-Erik Persson som äger sonen till H.G.Balder.
Det blev ytterligare en seger till stallet under dagen då Järvsöodin avslutade dagen med att vinna Bodbäckspålles lopp. Ulf Ohlsson satt upp bakom Järvsöfaks-sonen som kopplade grepp in på upploppet och vann lätt på 25,3/2180 m. Stall Slugas äger femåringen som tjänade 100.000 kronor.

Ola Hallerstedt
Foto: Ola Westerberg/TR Bild