Stalldubbel på hemmaplan

Det var fortsatt fina tävlingar på Hagmyren på måndagen.
Hemmatränare Jan-Olov Persson noterades då för en snygg dubbel.

Först ut var Tekno Eld som tog sin tredje raka seger när han vann ett försök till Norrlands Elitserie. Efter att ha kommit iväg som tredje häst körde sig Ulf Ohlsson till tät 1500 meter från mål och Tekno Eld kunde sedan enkelt infria favoritskapet och vann säkert på 25,7a/2140 m. Segern var värd 100.000 kronor och Lennart Bäwerholms fyraåringen har i år tjänat imponerande 538.000 kronor på sina sju starter.
Persson själv fick sedan segerdefilera efter att ha vunnit ett försök till Dubbelcupen med Bellfaks som är tillbaka som en vinnare. Från femte ytter hakade de på i tredjespår dryga 800 kvar och mitt i slutsvängen satte Jan-Olov in slutstöten. Järvsöfaks-sonen avgjorde sedan knappt över upploppet på 24,8/2160 m. Stall Kaj HB äger åttaåringen som tjänade 50.000 kronor.

Ola Hallerstedt
Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike