Två nya treåriga vinnare

Idag presenterade stall Jan-Olov Persson två nya vinnare från stallet.
Justus N.A. och Isbjörn tog varsin seger på Solänget idag.

Jan-Olov Persson har ett fantastiskt resultat på sina treåringar i år. Av de 17 som hittills har startat har 13 vunnit lopp och totalt har de treåriga adepterna tagit 21 segrar. De två senaste kom idag på Solänget då både Justus N.A. och Isbjörn avlade maiden. Den förstnämnde attackerade från andra ytter dryga halvvarvet från mål och kom fram utvändigt ledande Röluvan mitt i slutsvängen. Han pressade sedan denne i galopp sista biten och vann säkert på 30,4/1660 m och segern var värd 25.000 kronor. AB Johan Hansson och Hälsinge Trav AB äger Björs Frej-sonen.
I nästa lopp var det sedan dags för Isbjörn som hittade ut i andraspår efter ett halvvarv. Ulf Eriksson avancerade sedan framåt 900 kvar och kom fram som trea i sista sväng. Via en rapp avslutning kunde sedan Isbjörn avgöra sista biten på 32,7/1660 m. Ice Bear HB äger Bork Odin-sonen som tjänade 25.000 kronor.

Ola Hallerstedt