Elitkampen nästa för skrällen Smedheim Solan

Enprocentaren satte konkurrenterna på plats. 
Istället för Månprinsen A.M. blev det Smedheim Solan som genrepade på bästa sätt inför Elitkampen under onsdagens V86-tävlingar. 
– Jag har aldrig kört under den helgen så det vore jättekul att få chansen att köra där, sade en segerrusig Rikard N Skoglund som skötte tömmarna bakom Jan-Olov Perssons adept.

Bergsåker bjöd på sol och 20 grader. Solvalla gjorde också skäl för sitt namn och bjöd på 23 grader. Sken som en sol gjorde också Smedheim Solan.
Förhandssnacket handlade mest om Månprinsen A.M. skulle kunna ta revansch på den numer Jan-Olov Persson-tränade Lome Brage i V86-7. Men ingen av dem skulle visa sig vara starkare än Hagmyrentränarens andra häst i loppet.
Rikard N Skoglund och Smedheim Solan fick ett smyglopp på innerspår och när luckan kom visade sjuåringen att hans spurt var vassast.
– Den här har Persson gjort ett fantastiskt jobb med. Han var en ungdomsstjärna, sedan ramlade han mellan stolarna lite grann men nu är han verkligen tillbaka och aktuell för Elitkampen, sade segerkusken som poängterade hur viktig tränaren har varit för honom.
– Jan-Olov hjälpte mig tidigt när jag förlorade min pappa i en bilolycka, jag började jobba hos honom och fick chansen där. Han är en av de viktigaste personerna i min karriär.
Vem kusken blir i en eventuell Elitkampsstart återstår att se men Rikard N Skoglund skulle inte tacka nej.
– Jag har aldrig kört under den helgen så det vore jättekul att få chansen att köra där. Men det är bra kuskar där så får jag inte köra honom då är jag glad ändå åt att jag fick köra honom i dag.
Det blev även seger för Lennart Bäwerholms Tekno Eld under kvällen och tillsammans med Ulf Ohlsson tog fyraåringen årets tredje seger på lika många försök.

Gina Söderlund/Ola Hallerstedt
Foto: David Schreiner/TR Bild