Ny treåringstriumf för Persson

Idag presenterade Jan-Olov en ny treårig vinnare från stallet.
Tåga Ted svarade för en kanonfin debut när han vann på Umåker.

Jan-Olov Persson selade ut två hästar i treåringsloppet på Umåker idag och det blev maxutdelning då de slutade etta och tvåa. Tåga Ted var den som drog längsta strået och kunde hålla undan med minsta marginal före stallkamraten Guli Major. Rikard N Skoglund gjorde jobbet i sulkyn och avancerade fram utvändigt ledaren efter ett drygt halvvarv. In i slutsvängen pressade han sig till ledning medan Guli Major attackerade i tredjespår. Perssons två adepter duellerade sedan över upploppet och skar mållinjen i princip samtidigt. Målkameran gav dock segern till Tåga Ted som vann på fina 32,4/2140 m medan Guli Major gick nytt rekord på 31,6/2180 m. Swedfact Trot AB äger båda treåringarna som totalt tjänade 45.000 kronor.

Ola Hallerstedt