Full pott på hemmaplan

Stall Jan-Olov Persson hade hästar till start i två lopp på Hagmyren igår.
Hemmaprofilen visade vart skåpet ska stå med en snygg dubbel.

Björlifanner tog igår årets fjärde seger i åttonde starten då han vann stayerloppet på Hagmyren tillsammans med Ulf Eriksson. Efter att gått mestadels utvändigt utan rygg körde Eriksson till och kunde överta täten 1200 meter från mål. Björlifanner drog sedan på i pigg stil på slutrundan och vann säkert på 27,3/2660 m. Mellby Gård AB äger Tekno Odin-sonen som tjänade 20.000 kronor.
Innan dess hade Järvsömao tagit andra raka då han följde upp debutseger med ännu en triumf. Från dubbla tillägg avancerade Ulf Ohlsson tidigt fram som tredje häst och dryga varvet kvar sågs treåringen utvändigt ledaren. Han tog över täten på bortre långsidan och gick sedan enkelt undan på 31,3/2180 m. Segern var värd 20.000 kronor och Stall Mao o Hans Vänner äger B.W.Modde-sonen.

Ola Hallerstedt
Foto: Hanold/Foto-Mike