Snygg trippel på Östersund

Stall Jan-Olov Persson noterades för tre segrar på Östersund under måndagen.
B.W.Prinsen, Månlykke A.M. och Björlifant var Perssons segervapen.

Först ut var B.W.Prinsen som tog sin andra raka. Han fick dock dela segern med Ängsborken efter en spännande tvekamp. Jan-Olov kom iväg som andra häst men kunde köra sig till ledning varvet kvar. In på upploppet utmanade Ängsborken och de båda treåringarna skar mållinjen exakt samtidigt. Segertiden blev toppfina 28,5/1640 m och segern var värd 37.500 kr. B.W.Montage AB äger B.W.Modde-sonen.
Sedan var det dags för Månlykke A.M. som tog tredje raka och till skillnad från sin stallkamrat var han ensam på målfotot. Persson tog över kommandot efter ett halvvarv och fyraåringen länsade sedan undan till en överlägsen seger på slutrundan. Segertiden blev nya rekordet 27,7/2160 m och förstapriset var 35.000 kronor. Månprinsen A.M.-sonen ägs av Sjösläntens Konsult & Fastighets AB.
Sist ut av stallets vinnare var Björlifant som höll undan till en säker seger. Ulf Ohlsson övertog ledningen 1500 meter från mål och Moe Odin-sonen hade sedan inga större problem att freda sig över upploppet. Segertiden blev 26,4a/2140 m och segern var värd 35.000 kronor. JimMit AB & Henna Salonen Invest AB äger sexåringen.

Ola Hallerstedt
Foto: Hanold/Foto-Mike