Andra raka för Eld Rask

Efter två starter i karriären är Eld Rask obesegrad.
Igår kom andra segern när han infriade favoritskapet på Dannero.

Jan-Olov Perssons treåringar fortsätter att skörda framgångar och igår blev det full pott i treåringsloppet på Dannero då stallets två hästar blev etta och tvåa. När krutröken hade lagt sig stod Eld Rask som vinnare men det såg länge ut som att stallkamraten Guli Roy skulle dra längsta strået. Persson tog tidigt över täten och ryckte åt sig en rejäl ledning på slutvarvet. Eld Rask, som inledde med en galopp, tog upp jakten på bortre långsidan och hade fått lite vittring i slutsvängen. 300 kvar galopperade dock Guli Roy och Eld Rask kunde vinna relativt enkelt. Segertiden blev 31,3/2180 m och segern var värd 20.000 kronor. Lennart Bäwerholm är både ägare och uppfödare.

Ola Hallerstedt