Dubbelseger för Persson på Gävle

Jan-Olov Persson hade starthäst i två lopp på Gävle igår.
Det blev en lyckad tillställning med seger i båda.

Wilda Fille fortsätter att skörda montéframgångar och tog igår tredje segern i fjärde starten under sadel. Som vanligt satt Kim Boström på ryggen och segern blev helt överlägsen. Från dubbla tillägg lotsade Kim fram femåringen perfekt till andra-par utvändigt och när ledaren galopperade knappa varvet kvar tog Grude Eld över med Wilda Fille på utsidan. Dryga halvvarvet från mål tog Perssons adept över och länsade sedan undan på ett förkrossande sätt. Segertiden blev 27,7/2180 m och segern var värd 25.000 kronor. Wilda HB äger Bork Odin-sonen.
Sedan var det dags för Våffelprinsen som tog årets första seger. Ulf Eriksson fick förtroendet i sulkyn och gav honom en perfekt smygresa. Ut på slutvarvet sågs Våffelprinsen i rygg på ledaren men halvvarvet från mål strulade det till sig då ledaren galopperade. Denne kom dock ur vägen mitt i slutsvängen och Eriksson kunde köra rakt fram och ta kommandot. Bork Odin-sonen höll sedan farten bra över upploppet och vann säkert på 30,5/2660 m. Stall Våfflan HB äger sexåringen som tjänade 30.000 kronor.

Ola Hallerstedt
Foto: Hanold/Foto-Mike