Lex Peidei och Lyckans Johan fixade dubbel

Jan-Olov Persson noterades för två segrar på Bollnästravet idag.
Först vann hans Lex Peidei montéloppet och sedan fick han själv segerdefilera med Lyckans Johan.

Stall Persson öppnade starkt på Bollnästravet idag och vann de två inledande loppen. Lex Peidei inledde då han infriade favoritskapet i montéloppet tillsammans med Emilia Leo. Stallkamraten Wilda Fille slutade tvåa i loppet tog över täten dryga varvet kvar medan Lex Peidei sågs som tredje häst. Över upploppet avslutade han sedan starkast och kunde avgöra i god tid före mål på 27,8/2180 m. Kuril AB och Per Linderoth AB äger sjuåringen som tjänade 25.000 kronor i sin montédebut.
Jan-Olov fick vann sedan det efterföljande loppet med debutanten Lyckans Johan. Segerreceptet var ledning från start till mål. Andrahandsfavoriten Majos Höstglöd uppvaktade rejält längst vägen men när denne galopperade i slutsvängen utmanade istället Dolly Klipp över upploppet. Det stod och vägde in mot mål men när även Dolly Klipp galopperade gick segern till Perssons fyraåring. Segertiden blev 35,8/2140 m och segern var värd 25.000 kronor. Firma Danielssons stall m fl äger Klack Jo-sonen.

Ola Hallerstedt