Andra raka på V75 för Tand Tuff

Tand Tuff har en fantastiskt form för dagen.
Idag tog han sin andra raka V75-seger då han enkelt avgjorde på Bollnästravet.

I början av januari vann Tand Tuff, något överraskande, på V75 på Bergsåker och idag tog han månadens andra rikstototriumf. Det handlade om ett uttagningslopp till Prix des Trotteurs Sang-Froid på Vincennes och även om Tand Tuff i praktiken redan var klar för loppet säkrande han nu definitivt en plats. Efter en resa i tredje- och andra-par utvändigt kom nioåringen fram utvändigt ledaren dryga halvvarvet från mål. Han kopplade sedan grepp genom slutsvängen och gick undan till en säker seger över upploppet. Segertiden blev nya rekordet 24,9a/2140 m och segern var värd 100.000 kronor. Christer Lindström äger Järvsöfaks-sonen som därmed passerade miljonen insprunget och blev den 48:e Järvsöfaks-avkomman att göra så.

Ola Hallerstedt
Foto: Christer Norlin/ALN