Snygg dubbel på Östersund

Vid gårdagens tävlingar på Östersund tog stall Jan-Olov Persson en snygg dubbel.
Björlifanner tog sin tredje raka och så vann debutanten Eld Rask.

Björlifanner fortsätter sitt segertåg och tog igår tredje raka segern. Med Ulf Eriksson i sulkyn tog han en säker seger i långloppet. Femåringen sågs i andra-par utvändigt ut på slutrundan och 700 kvar attackerade han i tredjespår. Han kom fram utvändigt ledaren dryga halvvarvet från mål och kopplade sedan grepp mitt på upploppet. Segertiden blev 29,2/2660 m och segern var värd 35.000 kronor. Mellby Gård AB äger Tekno-Odin-sonen.
Stall Persson inledde tävlingsdagen med dubbelseger i treåringsloppet. Segrade gjorde Eld Rask som tidigt tog över täten. Han fick sedan stallkamraten Guli Roy utvändigt och dessa två lämnade de övriga bakom sig. Eld Rask kunde dock freda sig upploppet ner och vann på fina 31,9/2160 m, samma tid för tvåan Guli Roy. Lennart Bäwerholm är både uppfödare och ägare till Eld Rask som tjänade 25.000 kronor.

Ola Hallerstedt
Foto: Linn Karlefeldt/Foto-Mike