Full pott på Bollnästravet

Jan-Olov Persson gästade Bollnästravet med tre hästar igår kväll.
Det slutade med maxutdelning med två segrar och en andraplats.

Jan-Olov Persson hade totalt tre hästar till start i två av kallblodsloppen på Bollnäs igår och det blev full pott. Först ut var B.W.Prinsen och Tekno Lynet där den förstnämnde gick segrande ur striden. Båda två startade från tillägg och avancerade framåt direkt men Tekno Lynet galopperade i första sväng. Istället kunde Jan-Olov Persson köra sig till tät med B.W.Prinsen efter ett drygt halvvarv och på slutrundan hade de två stallkamraterna lämnat de övriga. Tekno Lynet gjorde ett försök men galopperade igen in på upploppet. Han fann dock benen snabbt och kunde rädda andraplatsen en bra bit bakom B.W.Prinsen som vann lätt på fina 31,2/2140 m. Treåringen ägs av B W Montage AB och förstapriset var 25.000 kronor.
Persson vann sedan även ett försök till Sleipner Cup med Månlykke A.M. efter ett rejält slutvarv. Fyraåringen avancerade fram utvändigt ledaren 800 kvar och Jan-Olov pressade sig sedan till ledning på bortre långsidan. Månlykke A.M. länsade sedan undan till en överlägsen seger på 30,2/2160 m. Sjösläntens Konsult & Fastighets AB äger sonen till Månprinsen A.M. som tjänade 35.000 kronor.

Ola Hallerstedt
Foto: Hanold/Foto-Mike