Dubbelseger på Gävletravet


Gävletravet 22 december

Årsfinal på Gävletravet och stallet fick med sig två segrar hem från kvällens tävlingar.

Tekno Filur var herren som tog hem kvällens första seger. Han gick ett lopp mestadels utvändigt om ledaren, men när det var 900 meter kvar tog Tekno Filur galopp och fick backa bakåt i fältet. Trots det hann Tekno Filur fram till mållinjen i tid och kunde ta hem segern med en längd på tiden att 1.31,6g/2140 meter. 

Körde till seger gjorde Mats E Djuse, ägare är J.G. Byggservice AB och sköter gör Chloe Pettersson. 

Dagens andra seger tog Ackssonfaksen med Marcus Lilius i sulkyn. Ackssonfaksen låg långt bak i fältet, men när upploppet kom så kördes Ackssonfaksen ut i femtespår och spurtade snabbt fram till mållinjen. Segern togs med en halslängd på tiden 1.31,6/2640 meter.

Ägare är Mika Aatu Sohlman och sköter gör Emelinda Persson. 

Mats passade även på att ta sitt sjätte kuskchampionat för året då han efter sina två segrar under kvällen kunde ta hem kuskchampionatet på Gävletravet i år.