Två nya segrare och statistik från året


Skellefteå 19 juli
Treåriga Re Bell (e. Järvsö Björn u. Kjempe Fina) gjorde idag sin tävlingsdebut på travbanan. Från tilläggsvolten kördes Re Bell framåt redan från start. Via tredjespår genom första sväng tog sig Re Bell till ledningen efter att 500 meter av loppet gått. Därefter kunde han snabbt öppna upp lucka till övriga motståndare och segern kunde sedan tas med många längder. 

Segertiden blev 1.33,4/2160 meter och körde gjorde Marcus Lilius. Uppfödare är Reidun Böhn, ägare är Torkel Strand 1 AB & Guldsvarten AB. Sköter gör Chloe Pettersson.

Marcus lotsade även Järvsöodin till seger i den sjätte loppet på Skellefteå travet.
Från 40 meter tillägg placerades Järvsöodin som fjärde ytter fram tills att det var 900 meter kvar av loppet. Då kördes Järvsöodin fram genom tredjespår som sedan blev fjärdespår över upploppet. Det var många som vela fightas om segern men Järvsöodin var den som gick snabbast över upploppet. Segern kunde tas med 2.5 längd på tiden 1.23,6/2180 meter. Ägare är Stall Slugas och sköter gör Frida Bodén. 

Treåringskullen har hittills gjort det fantastiskt bra ute på banorna. Av 27 st treåringar på träningslistan har 20 st startat, 15 st har vunnit och ytterligare 3 st har varit bland de två främsta. Tillsammans har de hittills vunnit 27 st lopp och 5 st av dem är med på topplistan över de 10 snabbaste treåringarna i år.

Med kvällens segrar inräknade har stallet nu kört in 6 miljoner i år. Totalt har det blivit 70 segrar, 64 st andra och 38 st tredjeplatser vilket gör Jan-Olov till den sjunde segerrikaste tränaren i år. 

På bilden syns dagens två vinnare tillsammans med skötare Chloe Pettersson och en tidigare skötare i stallet, Anton Andersson, som hoppade in och hjälpte till under kvällen.

Matilda Persson