Nytt svenskt rekord för Oppgårdsdrängen


Hagmyren 28 maj 

Det blev två riktigt fina segrar på hemmaplan ikväll.
Oppgårdsdrängen svarade för en riktigt fin prestation i femåringsloppet Roger N Olssons Minneslopp.
Oppgårdsdrängen startade från 40m tillägg och ledande ekipage gjorde sitt yttersta för att dra undan från de bakomvarande ekipagen. Första varvet sprangs på 1.26,0 och Oppgårdsdrängen hade på det varvet tagit sig fram till position andra utvändigt.
På slutvarvet tog sig Oppgårdsdrängen fram till utvändigt om ledaren och över upploppet var han den som var allra snabbast. Segertiden skrevs till 1.22.9/2180 meter vilket är nytt svenskt rekord för femåriga hingstar och valacker!

Förstaplatsen var värd 100.000kr. Körde till seger gjorde Mats E Djuse och uppfödare och ägare är Ingegerd Jansson. Sköter gör Emelie Mood.

I hästägareföreningens vandringspris var det Sölvsveds Atlas och Marcus Lilius som fick nosen först över mål.
Sölvsveds Atlas gick med långt bak i fältet fram tills att det var 600m kvar av loppet då Marcus körde framåt genom tredjespår. Över upploppet var det hårt om förstaplatsen men Sölvsveds Atlas tog sig fram till mållinjen precis i tid. Segern kunde tas med en halslängd på tiden 1.25,1/1660m.
Äger gör Stall D och skötare är Jenny Pettersson. Förstapriset var 50.000kr.

Under kvällen fick stallet även med sig två andraplatser, två tredjeplatser och två fjärdeplatser. På lunchtävlingarna på Solvalla tog även Lome Brage en fin andraplats i speedracet. Hästarna har presterat bra under dagen och totalt kördes stallet in 332 500kr.

Matilda Persson