Seger i Sto-SM 2021


Bollnäs 11/9 

Knappt en timme efter att Dunungen tog hem segern i norskt travkriterium för ston slog Stjärnblomster till med seger i Sto-SM på Bollnästravet.

Stjärnblomster startade från spår 12 bakom bilen och inledde loppet med att gå i tredjespår genom första sväng innan hon backades bak i fältet. När det var varvet kvar till mål låg hon med som allra sist i fältet och Mats E Djuse valde där att påbörja resan framåt i fältet. Genom tredjespår tog sig Stjärnblomster allt längre fram under det avslutande varet. När upploppet kom hon flygandes ute i fjärdespår och kunde därefter enkelt gå undan till en säker seger. 

Segermarginalen skrevs till fem längder och tiden blev 1.24,2a/2140m. Förstaplatsen var värd fina 250.000kr till ägare Stall Rabatt som valde att ge tillbaka 10% av dagens vinstsumma till Stiftelsen Järvsöfaks.

Stjärnblomsters mamma Järvsö Blomster vann Sto-SM 2016 och 2017, efter att hon 2014 hade fött Stjärnblomster. 2019 fick Stjärnblomster själv sitt föl Blomsterprinsen, som vi förhoppningvis får se lika framgångsrik på tävlingsbanorna i framtiden.

Skötare till Stjärnblomster är Jenny Pettersson.

Matilda Persson