Stjärnblomster på nytt svenskt rekord


Skellefteå 24 juli

Sjuåriga Stjärnblomster har haft en fin säsong med fyra segrar på sju försök. Igår startade hon med 40m tillägg och kunde från det utgångsläget lifta med i fältet fram tills sista bortre långsidan då Mats E Djuse lättade på tömmarna och enkelt kunde ta sig fram till position andra utvändigt, som sedan blev första utvändigt över upploppet. Segern kunde därefter tas enkelt med 2.5 längd. Segertiden blev fina 1.23,0 som dessutom är nytt svenskt rekord för 6-åriga och äldre kallblodiga ston.

Segern var värd 30.000kr till ägare Stall Rabatt och skötare är Jenny Pettersson.

Stallet har haft en bra vecka ute på tävlingsbanorna. I tisdags kvalade Wolt, Oppgårdsdrängen och B.W.Bille in till kallblodsderbyt, i förrgår vann B.W.Sture på nytt svenskt rekord i monte för äldre h/v över kort distans och igår tog Stjärnblomster ännu ett nytt svenskt rekord för 6-åriga och äldre kallblodiga ston.

Idag är det kriterieuttagningar på Dannero och stallet har ut 8 st hästar. Håll tummarna!