Snygg debut av Fakstrolla

Igår gjorde Fakstrolla debut på tävlingsbanan.
Efter en hel del raffel slutade det med en säker seger.

Det var minst sagt tunga förhållanden på Gävletravet igår och många hästar hade problem med underlaget. Fakstrolla kunde, trots en galopp längs vägen, ta en snygg debutseger. Efter ett lopp som tredje häst avancerade Ulf Eriksson fram i rygg på ledaren varvet från mål och på bortre långsidan klev han ut utvändigt. In i slutsvängen galopperade dock Fakstrolla och tappade mycket mark och istället såg Dolly Klipp ut att koppla grepp om ledande Nygårds Hilma. Denna galopperade dock också in på upploppet och när krafterna tröt för ledaren kunde Fakstrolla, via en rejäl slutspurt, avgöra i god tid före mål. Segertiden blev 38,7/2140 m och segern var värd 25.000 kronor. Valneviken AB äger Järvsöfaks-dottern.

Ola Hallerstedt
Foto: Hanold/Foto-Mike