GrandSlam-dubbel till Persson

Stall Persson har inlett året lysande och har en segerprocent på 31.
De två senaste segrarna kom igår på Östersund.

Jan-Olov Perssons hästar svarade för en snygg dubbelseger på GrandSlam75 under gårdagen. Vestpol Gladiator gjorde en mersmakande årsdebut då han höll undan i den sjätte avdelningen tillsammans med Ulf Eriksson. Sjuåringen tog direkt hand om ledningen och fick bestämma i täten. Stallkamraten Lex Peidei närmade sig rejält över upploppet men Vestpol Gladiator höll undan på 25,4a/1640 m. Mellby Gård AB äger Bork Odin-sonen som tjänade 35.000 kronor.
Dessförinnan hade Wilda Fille tagit sin andra raka montéseger. Den här gången var det tillsammans med Emilia Leo som tog en försiktig start. Vid varvning började hon avancera framåt och kom fram utvändigt ledaren in i slutsvängen. Det blev sedan en rafflande duell över upploppet med Wilda Fille kunde avgöra knappt men säkert på 28,4/2160 m. Wilda HB är både ägare och uppfödare till sjuåringen som tjänade 35.000 kronor.

Ola Hallerstedt
Foto: Hanold/Foto-Mike