Fina framgångar på Bollnästravet


Bollnäs 4/7 

I Hälsingehambon – Hambostinta, ett lopp för 3-5 åriga ston, visade treåriga Dunungen åter igen upp sina fina kapacitet. Som ensam häst på första volten tog hon sig enkelt till ledningen och när konkurrenterna sedan försökte utmana om ledning stred hon hela vägen in i mål. Över upploppet var det flera som utmanade om segern med Dunungen höll undan till seger med en huvudlängd som marginal över mållinjen.

Segertiden 1.28,2/2140 är inte bara nytt banrekord för 3 åriga svenska ston, utan också den hittills snabbaste tiden en treåring sprungit i år.

Ägare är stall Segerhuva och förstaplatsen var värd 100.000kr. Skötare är Linda Wretman. Körde till seger gjorde Örjan Kihlström. 

Sölvsveds Atlas avslutade dagens tävlingar på Bollnästravet med att ta hem segern dagens sista lopp. Mats E Djuse såg till att köra fram till spetsposition i starten, men efter 600m blev de tvungen att släppa ledningen. Istället kunde ekipaget smyga med i fältet fram tills utgången av sista sväng då Sölvsveds Atlas fick lucka och därefter enkelt kunde stega undan till seger. 

Tiden blev 1.24,0a/1640m och förstaplatsen var värd 50.000kr. Ägare är stall D och sköter gör Jenny Pettersson. 

Under dagen kördes även H.K.H Prinsessan Madeleines Pokal där Oppgårdsdrängen fick med sig en tredjeplacering på fina tiden 1.22,0/1640m. 

Matilda Persson
Foto: Linda Wretman