Eld Tekno vinnare på Gävletravet


Gävletravet 16 mars

Efter att Guli Roy varit iväg och tagit sin tredje raka seger på Umåkers lunchtrav igår åkte stallkamraten Eld Tekno till Gävletravets kvällstävlingar och tog sin andra raka seger. 

Att starta med 40 meters tillägg var inga problem för Eld Tekno som var snabb ut från volten och laddades framåt mot ledningen redan från start. Efter 900 meter kunde Magnus A Djuse och Eld Tekno översta spetspositionen och trots att Bäcklös Faron utmanade rejält över upploppet så kunde Eld Tekno hålla undan till seger. Tiden blev 1.27,2/2180 meter och förstapriset var fina 35 000kr till ägare och uppfödare Lennart Bäwerholm. Skötare är Hanna Edvinsson.

Loppet var ett försökslopp i Sleipner Cup, och jämnåriga stallkamraterna B.W.Bille och Oppgårdsdrängen startade även de i detta fyraåringslopp. B.W.Bille kom i mål som trea och Oppgårdsdrängen fick med sig en femteplacering.

Totalt sprang dagens starthästar på Umåker och Gävle sammanlagt in 111 900 kronor. 

Matilda Persson