Tre hästar vidare till final


Under dagen har det körts uttagningslopp till Svenskt kallblodsderby och Derbystoet på Östersundstravet. Stallet hade ut tolv hästar till start fördelat i fem olika lopp och kunde kvala in tre av stallets hästar till final. 

Järvsö Elling vann sitt uttagningslopp på ett mycket enkelt vis. Magnus A Djuse körde fram till spetsposition i inledningen av loppet och på slutrundan kunde Järvsö Elling enkelt öppna upp lucka till övriga hästar. Segern togs ohotat på segertiden 1.25,3/2140m. På nio starter i år har det blivit fyra segrar och tre andraplatser för Järvsö Elling som nu är redo för Svenskt kallblodsderby onsdagen den 22 juli.
Uppfödare är Eva-Jeanette Liljeberg och äger gör Easy KB. Sköter gör Jenny Pettersson. Segern idag var värd 50.000kr och i derbyt väntar fina 700 000kr till vinnaren.
Fräcke Prins/Mats E Djuse tog en galopp på vägen men klarade ändå av att kvala in till derbyt med sin andraplats. Tiden där blev 1.26,5ag/2140m.

Tredje hästen från stallet att kvala in var Järvsö  Majlis som tog sig vidare till finalen i Derbystoet som även det körs på Östersundstravet om en och en halv vecka. Förstapriset i derbystoet är 450 000kr.

Matilda Persson